Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Билков маслен извлек от Кантарион жълт (Hypericum perforatum L.) - 200 мл

Билков маслен извлек от Кантарион жълт (Hypericum perforatum L.)
Билков маслен извлек от Жълт кантарион (Hypericum perforatum) - 0.200 мл

100% натурален и ръчно направен продукт!

Цена за 1 брой - 25.00 лв.

Приложение: Успокоява различни вътрешни и външни болестни възпаления при човека и животните, изцерява опасни рани (язви), успокоява болките при изгаряне, попарване, лекува ужилване, порязване, ревматизъм, даже премахва и колики. Маслото от жълт кантарион има пагубно въздействие на патогенните микроорганизми, устойчиви на действието на антибиотици. Помага за лечение на рани, наранявания, охлузвания,има  противомикробно и регенериращо действие и помага за бързото заздравяване - много е полезен при ревматизъм, подагра и отворени гнойни рани.

"...Силно възхвалявано природолечебно средство е маслото от жълт кантарион. То не бива да липсва в никое домакинство. Човек може лесно сам да си го приготви (виж "видове приложения и рецепти "). То запазва лечебната си сила две години и се използува успешно не само при отворени рани, пресни наранявания, кръвоизливи, подувания на жлезите и като кожно средство при груба кожа на лицето, но то е и ефективно средство за разтривка при болки в гърба, лумбаго, ишиас и ревматизъм. За да имаме и при рани от изгаряне и попарване с вряла вода съответното домашно средство под ръка, накисваме цветовете в ленено масло. Това масло намира приложение и при слънчеви изгаряния.
          Кърмачета с колики се успокояват скоро, след като им се разтрие коремчето с масло от жълт кантарион. Познавам една селянка, която с това масло лекува всякакви наранявания, даже и тези на домашните животни. Веднъж ръката на мъжа й попадна в една машина и беше тежко наранена. Компресите с жълт кантарион премахнаха скоро всички болки и раните зараснаха безпроблемно. Друг един селянин излекува успешно с масло от жълт кантарион силно външно нараняване на ходилото на коня си. Лекар установил на 8-годишно момиченце подуване на лимфните жлези в корема. Всеки път, когато върху него действувала вътрешна или външна хладина, то получавало болки в корема - в последно време всеки ден, особено сутрин. Майката прочела в брошурата ми, че маслото от жълт кантарион може успешно да се използува при подувания на жлезите. Тогава тя започнала да разтрива с него коремчето на детето, щом то почвало да плаче. След кратко време всичко преминало....." - по Мария Требен


Противопоказания: 
Жълтият кантарион засилва ефекта на едни и намалява ефекта на други лекарства, затова преди да се съчетае с медикаменти, се препоръчва консултация с лекар. При прием на противозачатъчни таблетки жената трябва да бъде особено внимателна, защото кантарионът намалява техния ефект и може да настъпи нежелана бременност.

Макар и в много редки случаи, жълтият кантарион може да причини фоточувствителност. Тя представлява визуална чувствителност към светлина и слънчеви изгаряния.

Хора с ниско кръвно налягане трябва да бъдат много внимателни с приема на тази билка, защото може да бъде противопоказна за тях.


Да се съхранява на недостъпно за деца място.

Съхранение: На хладно и сухо място.

НЕ Е ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ!

Ако желаете да закупите продукти от Билкова ферма - работилница "Магическо биле", може да направите това чрез нашата Билкова работилница "Босилек" с формата за контакт или на телефони: +359 899 158118; +359 899 488232 Елионора Недялкова, e - mail: office@bosilek.com.

Работим с куриерска фирма "Еконт експрес" и доставката до офис Ви излиза по - евтино. Когато услугата е до адрес, цената на доставката се оскъпява. Това е важно да го знаете, за да не се получават недоразумения.

За това е важно при поръчка на продуктите ни, да ни изпратите освен желаните от вас продукти и количество, трите Ви имена и телефон за контакт. Трябва да уточните дали желаете доставката да бъде до офис на Еконт експрес или на адрес.

Приятно пазаруване!
Уебсайт в Alle.bg