Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Кориандър (Coriandrum Sativum) плод

Кориандър (Coriandrum Sativum) плод
Кориандър (Coriandrum Sativum) плод 

100% натурален продукт!

Кориандърът съдържа полезни минерали като желязо, магнезий, калций, калий. Той е богат на витамин А и витамин К.

Плодовете и етеричното масло на Кориандър (Coriandrum Sativum) стимулират отделянето на секреция в стомаха, червата, жлъчката и белите дробове. Влияят благотворно на кръвоносните съдове и имат противомикробно действие. 

Българската народна медицина препоръчва кориандъра при болки в стомаха и червата, диария, кашлица, задух, повръщане, бронхит.

Външно билката се използва за налагане при различни възпаления, циреи, гнойни рани, както и при ревматизъм и болки в ставите. 

Най-добре е да се купува на зърна и след това да се смила непосредствено преди употреба. Смленият кориандър бързо губи аромата си и трябва да се съхранява в нрепрозрачен херметически затварящ се съд.

ВАЖНО!
Тежките метали в човешкото тяло допринасят за сериозни здравни проблеми. 
Токсични тежки метали като живак, кадмий, олово, уран и алуминий могат да влизат в човешкото тяло чрез храната, водата, въздуха или абсорбиране през кожата.

Кориандърът е отлична храна за отстраняване на тежки метали като живак, алуминий и олово от организма. За тази билка се смята, че преминава кръвно-мозъчната бариера и премахва тежките метали от мозъка. Кориандърът се свързва с тежките метали, като ги извлича от кръвта и тъканите на тялото и ги елиминира от организма. Той е силен антиоксидант, известен с помагане за съня, намаляване на тревожността и понижаване на кръвната захар. Той е известен още като китайски магданоз.

Приемането на Кориандър (Coriandrum Sativum) плод на ден може да изчисти тежките метали от организма само за две седмици.

Силно се препоръчва за хора, които страдат от болестта на Алцхаймер, болестта на Паркинсон, артрит, диабет, вирусни и бактериални инфекции, хепатит, колит, обсесивно-компулсивни разстройства, аутизъм, синдром на Турет, безплодие и парализа на Бел. Също така е много полезен за хора с автоимунни заболявания, фибромиалгия, болест на Адисън, множествена склероза и синдром на хронична умора.

Начин на употреба: 2 ч. л. семе се залива с 300 мл кипяща вода. Оставя се да кисне 20 минути и се прецежда. Приема се на три приема през деня преди хранене.

Приема се и по схема, в зависимост от заболяването.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на недостъпно за деца място.

Съхранение: На хладно и сухо място.

НЕ Е ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ!


Ако желаете да закупите продукти от Билкова ферма - работилница "Магическо биле", може да направите това чрез нашата Билкова работилница "Босилек" с формата за контакт или на телефони: +359 899 158118; +359 899 488232 Елионора Недялкова, e - mail: office@bosilek.com.

Работим с куриерска фирма "Еконт експрес" и доставката до офис Ви излиза по - евтино. Когато услугата е до адрес, цената на доставката се оскъпява. Това е важно да го знаете, за да не се получават недоразумения.

За това е важно при поръчка на продуктите ни, да ни изпратите освен желаните от вас продукти и количество, трите Ви имена и телефон за контакт. Трябва да уточните дали желаете доставката да бъде до офис на Еконт експрес или на адрес.

Приятно пазаруване!