Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Разсад Лофант (Lophanthus Anisatus Benth)

Разсад Лофант (Lophanthus Anisatus Benth)
Разсад Лофант (Lophanthus Anisatus Benth)
в наличност от 16 май 2018 година!

Разсадът ни от Лофант (Lophanthus Anisatus Benth) втора реколта е вече готов.
Коренчетата са силно укрепнали с развита коренова система, на височина са от 10 до 20 сантиметра.
Цената е 0, 25 лв. за 1 брой.

Количеството е ограничено!


Лофант (Lophanthus Anisatus Benth)
Лофанта е многогодишно, силно студоустойчиво, сухо устойчиво, непретенциозно към почвата, слънцелюбиво, декоративно, силно ароматично и не на последно място – притежаващо уникални медоносни и лечебни свойства растение. Достига до два метра височина и цъфти активно почти три месеца, а по своите лечебни свойства не отстъпва много на женшена. Лофанта принадлежи към семейство устоцветни Laminae (Labiatae) и е култивирано растение.
Какво трябва знаем за разсада - На открито се засаждат едва когато се установи трайно затопляне на времето- края на април.
Разсада се засажда на редове, като разстоянието от ред до ред трябва да е 60–70 см, а от растение до растение 25-30 см. По време на вегетацията трябва да не се допуска заплевеляване, да се полива при силно засушаване, а след дъжд или поливане, почвата се разрохква.
Лофанта е прекрасен медонос. Пчелите охотно посещават растенията, а полученият от Лофант мед има много приятен аромат и ценни лечебни свойства.

Ако желаете да закупите продукти от Билкова ферма - работилница "Магическо биле", може да направите това чрез нашата Билкова работилница "Босилек" с формата за контакт или на телефони: +359 899 158118 инж. Елионора Недялкова, e - mail: office@bosilek.com.

Работим с куриерска фирма "Еконт експрес" и доставката до офис Ви излиза по - евтино. Когато услугата е до адрес, цената на доставката се оскъпява. Това е важно да го знаете, за да не се получават недоразумения.

За това е важно при поръчка на продуктите ни, да ни изпратите освен желаните от вас продукти и количество, трите Ви имена и телефон за контакт. Трябва да уточните дали желаете доставката да бъде до офис на Еконт експрес или на адрес.

Приятно пазаруване!