Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Завана

Завана
Завана за бране на билки (лечебни растения) - при билкобер

Какво е завана: завани; завана, завани - Малко, назъбено извито трионче (нож) с къса дървена дръжка. Металическата част може да бъде неподвижно скачена или да се сгъва към дръжката в процеп. Дължината на завана е 25-30см. Използва се като сечиво за рязане на лозовите пръчки около периода 1900-1910г., когато става замяната на косера със съвременната лозарска ножица. Работата със завана, както и с косера става от долу нагоре, като отрезът се прави полегато. Двете сечива се използват и при гроздобера за отрязване на гроздовете.

Ако желаете да закупите продукти от Билкова ферма - работилница "Магическо биле", може да направите това чрез нашия Билкова работилница "Босилек" с формата за контакт или на телефони: +359 899 158118; +359 899 488232 Елионора Недялкова, e - mail: office@bosilek.com.

Работим с куриерска фирма "Еконт експрес" и доставката до офис Ви излиза по - евтино. Когато услугата е до адрес, цената на доставката се оскъпява. Това е важно да го знаете, за да не се получават недоразумения.

За това е важно при поръчка на продуктите ни, да ни изпратите освен желаните от вас продукти и количество, трите Ви имена и телефон за контакт. Трябва да уточните дали желаете доставката да бъде до офис на Еконт експрес или на адрес.

Приятно пазаруване!