Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Тинктура Жълт кантарион (Hypericum perforatum)

Тинктура Жълт кантарион (Hypericum perforatum)

Тинктура от Кантарион жълт (Hypericum perforatum L.

Концентриран билков екстракт!

100% натурален продукт!

Приложение:

Тинктурата от жълт кантарион действува болкоуспокояващо, противовъзпалително и заздравяващо, при нервни болести, неврити, неврози, безсъние и неврастения, при увреждания на опашката, също и при изсипвания, причинени от вдигане на тежести. Отлично средство против диария. Тинктурата от жълт кантарион помага при смущения в говора, неспокоен сън, истерични пристъпи, нощно сомнамбулство, както и нощно напикаване и депресии.

"...От всичко казано дотук виждаме на каква почит е жълтият кантарион от незапомнени времена. Чаят от него се използува занервни смущения и нервни болести от всякакъв вид, при увреждания на опашката, също и при изсипвания, причинени от вдигане на тежести. Той е и отлично средство против диария.
          С жълт кантарион може да се пребори и тригеминусна невралгия, когато ежедневно се пият две-три чаши от него, а пък външно съответните места се разтриват продължително време с масло също от него. Тинктурата от жълт кантарион, която човек сам може да си направи и която с голям успех се прилага при нервни болести, неврити, неврози, безсъние и неврастения, се нарича "арника на нервите". Тази тинктура се взима външно за разтриване, а вътрешно – веднъж на ден по 10-15 капки в супена лъжица с вода.
          В жълтия кантарион намират цяр смущения в говора, неспокоен сън, истерични пристъпи, нощно сомнамбулство, както и нощно напикаване и депресии. От практика зная, че при всичките тези заболявания, наред с вътрешната употреба на чая, ефективна помощ оказват и баните на половината тяло с жълт кантарион (виж "видове приложения и рецепти"). Те се правят всяка седмица с шест последователни бани на ходилата. Това лечение се препоръчва при нервно обусловени състояния от всякакъв род...." - по Мария Требен

Прием: Тази тинктура се взима външно за разтриване, а вътрешно – веднъж на ден по 10-15 капки в супена лъжица с вода.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на недостъпно за деца място.

Съхранение: На хладно и сухо място.

НЕ Е ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ!


Ако желаете да закупите продукти от Билкова ферма - работилница "Магическо биле", може да направите това чрез нашата Билкова работилница "Босилек" с формата за контакт или на телефони: +359 899 158118; +359 899 488232 Елионора Недялкова, e - mail: office@bosilek.com.

Работим с куриерска фирма "Еконт експрес" и доставката до офис Ви излиза по - евтино. Когато услугата е до адрес, цената на доставката се оскъпява. Това е важно да го знаете, за да не се получават недоразумения.

За това е важно при поръчка на продуктите ни, да ни изпратите освен желаните от вас продукти и количество, трите Ви имена и телефон за контакт. Трябва да уточните дали желаете доставката да бъде до офис на Еконт експрес или на адрес.

Приятно пазаруване!
Сподели