Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Тинктура от Горчив корен (Gentiana Lutea)

Тинктура от Вратига (Tanacetum Vulgare L.)

Тинктура от Горчив корен (Gentiana Lutea) - 20 мл

Концентриран билков екстракт!

100% натурален продукт!

Действие на билката: Добитите от корените на билката извлеци притежават благодарение на горчивия си вкус апетитовъзбуждашо действие, възбуждат стомашната и жлъчната секреция, стимулират перисталтиката на червата, като по такъв начин влияят благотворно върху процеса на храносмилането. Има данни, че билката влияе благоприятно върху чернодробната функция, както и че спомага за елиминирането на пясъци от бъбреците. Увеличава броя на червените кръвни клетки.

Намира широко приложение при безапетитие, анемия, лениви черва, застойни явления в черния дроб, метеоризъм (газове), чревни колики и запек, жълтеница, подагра и др.

Горчивите вещества в жълтата тинтява действат като тоник за стомаха, затова чаят от билката обикновено се препоръчва при болести, свързани със стомаха, черния дроб и жлъчката. Тинктура от тинтява жълта  (корен) предотвратява образуването на газове и има благотворно действие върху устната лигавица. Жълтата тинтява помага и при лечението на стомашна невроза.

Приемайте по 25 капки от тинктурата с половин чаша вода при липса на апетит или лошо храносмилане. За общо подсилване на организма пийте по 20 капки преди ядене.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на недостъпно за деца място.

Съхранение: На хладно и сухо място.

НЕ Е ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ!


Ако желаете да закупите продукти от Билкова ферма - работилница "Магическо биле", може да направите това чрез нашата Билкова работилница "Босилек" с формата за контакт или на телефони: +359 899 158118; +359 897 524001 Елионора Недялкова, e - mail: office@bosilek.store

Работим с куриерска фирма "Еконт експрес" и доставката до офис Ви излиза по - евтино. Когато услугата е до адрес, цената на доставката се оскъпява. Това е важно да го знаете, за да не се получават недоразумения.

За това е важно при поръчка на продуктите ни, да ни изпратите освен желаните от вас продукти и количество, трите Ви имена и телефон за контакт. Трябва да уточните дали желаете доставката да бъде до офис на Еконт експрес или на адрес.

Приятно пазаруване!
Изпрати