Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Тинктура от Гръмотрън (корен) ( Ononis spinosa L)

Тинктура от Гръмотрън (корен) ( Ononis spinosa L)

Тинктура от Гръмотрън (корен) ( Ononis spinosa L) 

Концентриран билков екстракт!

100% натурален продукт!

Тинктурата от корените на гръмотрън има диуретично и слабително въздействие, за което причина е етеричното масло.

Билката се прилага при заболявания, свързани със задръжка на течности в организма: сърдечна недостатъчност, бъбречни възпаления и отоци от различен произход, бъбречнокаменна болест и жлъчнокаменна болест.
Доказано е, че дрогата от корени на гръмотрън понижава артериалното налягане и увеличава амплитудата на сърдечните съкращения.
Водните и спиртните извлеци съдействат за намаляване проницаемостта и чупливостта на капилярите, е причина дрогата и препарати, в които е вложена да се прилага като кръвоспиращо средство при хемороиди, разширени вени.
Гръмотрънът намира широко приложение в борбата с наднорменото тегло. Може да се използва самостоятелно, но се влага и в много препарати, целящи да подпомогнат процеса на отслабване.
Гръмотрънът подпомага и намаляването на целулита, който често е съпътстван със задържане на вода в организма.
Народната медицина препоръчва корени от гръмотрън да се използват при ревматични заболявания, шипове, подагра.
За намаляване на теглото се препоръчва тинктурата от гръмотрън, тъй като тя се усвоява по - бързо от организма и дава по - добър резултат.

Прилага се при: наднормено тегло, целулит,задържане на вода в организма, бъбречни възпаления и отоци от всякакъв произход, ревматизъм, безплодие и др.

Рецепта:
Две супени лъжици ситно нарязани корени се запарват с 400 мл кипяща вода. След 30 минути течността се прецежда и се пият 3 пъти дневно по 100 мл след ядене. Курсът е 10 дни, почива се една седмица и рецептата се повтаря.
Билката може да се замести с тинктура от гръмотрън, като се слага 1 чаена лъжица от нея

из "Фитотерапия"

Прием: по 25 капки от тинктурата с половин чаша вода при липса на апетит или лошо храносмилане. 

Приема се 20 дни и се прави 10 дни почивка.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на недостъпно за деца място.

Съхранение: На хладно и сухо място.

НЕ Е ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ!


Ако желаете да закупите продукти от Билкова ферма - работилница "Магическо биле", може да направите това чрез нашата Билкова работилница "Босилек" с формата за контакт или на телефони: +359 899 158118; +359 899 488232 Елионора Недялкова, e - mail: office@bosilek.com.

Работим с куриерска фирма "Еконт експрес" и доставката до офис Ви излиза по - евтино. Когато услугата е до адрес, цената на доставката се оскъпява. Това е важно да го знаете, за да не се получават недоразумения.

За това е важно при поръчка на продуктите ни, да ни изпратите освен желаните от вас продукти и количество, трите Ви имена и телефон за контакт. Трябва да уточните дали желаете доставката да бъде до офис на Еконт експрес или на адрес.

Приятно пазаруване!
Изпрати