Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Тинктура от Коприва корен (Radix Urticae)

Тинктура от Коприва корен (Radix Urticae)
Тинктура от Коприва корен (Radix Urticae) 
Концентриран билков екстракт!
100% натурален продукт!

Действие: помага при пясък в бъбреците и пикочния мехур, копривата е най-доброто кръвопрочистващо и кръвообразуващо лечебно растение, влияе добре на панкреатичната жлеза, лекува също така заболявания и възпаления на пикочните пътища и болестно задържане на урината, препоръчва се особено при пролетно разтоварване. 

Препоръчва се: при болки в черния дроб и жлъчката, заболявания на далака, при тумор на далака, при образуване на слуз в стомаха и дихателните органи, при стомашни спазми и язви, чревни язви и белодробни заболявания. Помага при вирусни заболявания и бактериални екстременти, при умора и отпадналост, при водянка, при екземи, рани, косопад, при малокръвие, анемия и други тежки заболявания на кръвта.

Копривата отстранява предразположеността към заболявания и помага при подагрични и ревматични болести.

"Приложения:

Запарка на чай: Една препълнена чаена лъжичка само се попарва с 1/4 литър вода и се оставя малко да покисне.

Тинктура от коприва: Корените, изровени през пролетта или есента, се измиват и изчистват с четчица, нарязват се на дребно и се напълват в бутилка до гърлото. Заливат се с 38 до 40 %-това житна ракия и се оставят 14 дни да престоят на някое топло място.

Бани на краката: По две препълнени шепи добре измити, с четчица изчистени, корени и прясна коприва (дръжки и листа) се накисват и оставят да пренощуват в 5 литра вода. На следващия ден се слагат на печката, докато водата заври. След това при температура, колкото може да издържи човек, в нея се накисват краката в продължение на 20 минути. През време на банята копривата остава във водата. Тази баня, затоплена отново, може да се използува пак от два до три пъти.

Миене на главата: 8 до 10 препълнени шепи прясна или изсушена коприва се слагат в 5-литрова тенджера със студена вода и на слаб огън се оставят бавно да кипнат. Оставят се 5 минути да покиснат. Ако се използуват корени от коприва, тогава се накисват две препълнени шепи в студена вода и се оставят да пренощуват, на следващия ден се загряват, докато водата заври и след това се оставят 10 минути да се изкисват. За миенето на главата е добре в този случай да се използува сапун за пране.

из "МАРИЯ ТРЕБЕН - “ЗДРАВЕ ОТ АПТЕКАТА НА ГОСПОД”

Прием: по 25 - 30 капки сутрин и вечер (освен ако не е препоръчано друго лечение).

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на недостъпно за деца място.

Съхранение: На хладно и сухо място.

НЕ Е ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ!


Ако желаете да закупите продукти от Билкова ферма - работилница "Магическо биле", може да направите това чрез нашата Билкова работилница "Босилек" с формата за контакт или на телефони: +359 899 158118; +359 899 488232 Елионора Недялкова, e - mail: office@bosilek.com.

Работим с куриерска фирма "Еконт експрес" и доставката до офис Ви излиза по - евтино. Когато услугата е до адрес, цената на доставката се оскъпява. Това е важно да го знаете, за да не се получават недоразумения.

За това е важно при поръчка на продуктите ни, да ни изпратите освен желаните от вас продукти и количество, трите Ви имена и телефон за контакт. Трябва да уточните дали желаете доставката да бъде до офис на Еконт експрес или на адрес.

Приятно пазаруване!