Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Тинктура от Хвощ планински (Equisetum telmateia) - стрък

Тинктура от Хвощ планински (Equisetum telmateia) - стрък

Тинктура от Хвощ планински (Equisetum telmateia) -  стрък 

Концентриран билков екстракт!

100% натурален продукт!

Употребяема част:
Използва се лятното зелено стъбло, отрязано на около 20 см от върха.

Действие:
Пикочогонно, кръвоспиращо, запичащо, противовъзпалително и реминерелизиращо. Поради съдържанието на силициева киселина и нейните производни, в миналото хвощът се е използвал като средство за борба с туберкулозата (подпомага калцинирането на туберкулозните огнища). Освен това билката подпомага оздравителните процеси на съединителната тъкан, епидермиса и лигавиците, като поддържа еластичността на кръвоносните съдове

Приложение: при хронични бъбречни заболявания - особено при пясък и камъни в бъбреците, при отоци от различно естество, високо артериално налягане, сърдечни заболявания, при чернодробни болести, катар на стомаха, чревни инфекции с кървава диария, при главоболие, ишиас, ревматизъм, рани, екземи, засилва защитните сили на организма, при отоци в резултат на неправилно кръвообръщение, при възпаление на пикочно-половия път, при хемороидални и маточни кръвоизливи.
В българската народна медицина хвощът се употребява при пясък и камъни в бъбреците и жлъчката, кръвохрачене, белодробна туберкулоза, воднянка, подагра, ревматизъм, атеросклероза, напикаване, стомашни болки, уриниране на кръв, кръвоизливи в белите дробове.

Външно приложение: Налагат се лапи при разширени вени, костна туберкулоза, екземи, незарастващи рани, ракови тумори. Използва се за промивки при бяло течение, гнойни рани, рани от изгаряния, за гаргара при гърлобол и др.

Внимание! Да не се употребява при нефрит и нефрозонефрит!

Начин на употреба:
За вътрешно приложение: 10 - 15 капки от тинктурата се смесват с мляко или плодов сок. Приема се преди хранене, 4 пъти дневно.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на недостъпно за деца място.

Съхранение: На хладно и сухо място.

НЕ Е ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ!


Ако желаете да закупите продукти от Билкова ферма - работилница "Магическо биле", може да направите това чрез нашата Билкова работилница "Босилек" с формата за контакт или на телефони: +359 899 158118; +359 899 488232 Елионора Недялкова, e - mail: office@bosilek.com.

Работим с куриерска фирма "Еконт експрес" и доставката до офис Ви излиза по - евтино. Когато услугата е до адрес, цената на доставката се оскъпява. Това е важно да го знаете, за да не се получават недоразумения.

За това е важно при поръчка на продуктите ни, да ни изпратите освен желаните от вас продукти и количество, трите Ви имена и телефон за контакт. Трябва да уточните дали желаете доставката да бъде до офис на Еконт експрес или на адрес.

Приятно пазаруване!