Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Из "Моята практика като консултант - фитотерапевт"

Из "Моята практика като консултант - фитотерапевт"
Сборник "от ..старите тефтери на дядо...и нещо от мен” - Елионора Недялкова 

 Скъпи приятели, 
всички рецепти за билкови смеси, тинктури (алкохолни извлеци) и мехлеми (помади и мази), са от старите тефтери на дядовците ни. Моят дядо Иван е бил роден в далечната 1888 година и е преживял много през живота си - живял е повече от 30 години извън страната ни до 1947 година и е имал възможността да ползва билковите рецепти наследство на старите български, италиански и френски манастири. 
Близо 20 години заедно със баба ми е имал контакти с игуменките от манастирите в Бретан, откъдето имаме прекрасни рецепти за билкови вина, ликьори и други манастирски "глезотии". 
Другият ми дядо Господин - Динко е бил "зрящ" и неудобен за времето си. От него са контактите ми с лечителите от Родопите, Средна гора, Котленския и Еленския балкан, Странджа и Сакар. 
От тези лечители съм съхранила много рецепти, познания за билките и лечебните им свойства - бях тяхна ученичка от 14 - та си година. Не са малко годините, през които съм трупала знанията си. 
Днес е времето да ги споделям и да се запазят от вас за бъдещите ни деца. 
Големи са тефтерите на дядовците ми (това са записки на всички лечители с които са имали контакти, техните рецепти, препоръки и други битови указания.) и от 2001 годин ги прехвърлям на електронен носител, за да може да станат достъпни. Благодарение на Интернет и електронните файлове този обемист труд има вероятност да бъде завършен до края на годината. 
Тук ще са записани и рецептите и препоръките на баба Карамфила - баба "Шарка" както са я наричали, защото през турско е спасила децата на много села от дребната шарка. 
Благодарение на всички вас, които ползвате рецептите ни и вашите отзиви, ние имаме възможност да разберем колко е важна и полезна работата ни!
Благодарим Ви! 
С много любов и с цялото си сърце Ви пожелаваме да Бъдете благословени с дълъг живот и пълноценно здраве! 
__________________________________________________
За да има резултат всяка една терапия - препоръката ми като фитотерапевт, че всяко тяло е индивидуално и преди всякакъв прием на билки или прилагането на билкови продукти е необходима консултация с фитотерапевт!

Бъдете отговорни към живота и здравето си - не препоръчвам САМОДИАГНОСТИРАНЕ И САМОЛЕЧЕНИЕ!

Бъдете здрави!

Ако имате въпроси, винаги може да се свържете с мен!

Консултативен кабинет - инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт 
тел.: +359 892 600 819
+359 899 158118, e- mail: consultant_phytotherapy@abv.bg

изготвил: инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт


Относно авторското право на Сборник "от ..старите тефтери на дядо...и нещо от мен” - Елионора Недялкова 
ВАЖНО!

Цялото съдържание на този сборник е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.  
Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сборник „от "...старите тефтери на дядо..." Елионора Недялкова, без да упоменете, че съответната информация е взета от мен и да посочите линк, водещ към страницата, примерно: http://elinorbg.blogspot.com/http://elionoranedyalkova.blog.bg/https://www.bosilek.store или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта. 


Диагностика с апарати МЕТАТРОН и Биоскенер и консултация
Консултациите и диагностиката с апаратура МЕТАТРОН и БИОСКЕНЕР се извършват след предварително записване на тел: +359 89 260 0819 инж. Елионора Недялкова - и се заплаща - за един човек с цена 100.00 лв (с продължителност 60 минути).
Ако желаете да направите своя преглед с компютърна диагностика с апарати МЕТАТРОН и БИОСКЕНЕР и консултация, може да се свържете с нас в нашия консултативен кабинет в определеното за записване часово време (от 18.00 часа до 20.00 часа всеки работен ден) на телефон: +359 892 600819 инж. Елионора Недялкова или на e - mail: consultant_phytotherapy@abv.bg
Може да направите запитване за свободни часове и чрез формата за контакт.

On - line консултиране и консултации по телефон
Ако имате нужда от консултация с фитотерапевт, но нямате възможност за лично посещение или желаете да запазите анонимността си.
Чрез онлайн консултирането и консултации по телефон, ние пестим Вашето време. 
Всеки Ваш проблем може да получи своя отговор. Всеки Ваш проблем има своето решение.
Онлайн консултирането и консултации по телефон дава основните насоки на това решение. 
Онлайн консултирането и консултации по телефон изисква и висока степен на ангажираност, тя е дълготрайна терапия - в зависимост от консултанта този вид консултация прилага и изисква строги етични и морални правила и на последно място, но не по важност стриктна конфиденциалност (гаранция за неприкосновеност на информацията) върху провежданите разговори.
Искате да направите своята консултация с консултант - фитотерапевт инж. Елионора Недялкова - във века на технологиите това не е проблем. 
Можете да запишете час за онлайн консултация или да се свържете на посочените телефони с консултант - фитотерапевт инж. Елионора Недялкова в определеното за записване часово време (от 18.00 часа до 20.00 часа всеки работен ден) по телефона, Messenger (FB) или Viber, на тел.: +359 892 600819 или +359 899 158118 три дни предварително.
Цена на on-line консултация и консултация по телефон
- 30.00 лв. за 30 минути (за България)
- 30.00 евро за 30 минути (извън България)
Банкова сметка в лева: Елионора Жорж Недялкова - Шаркова
Банка: Първа инвестиционна банка 
IBAN: BG09FINV915010BGN0PVMQ BGN
BIC/SWIFT код: FINVBGSF
Банкова сметка в евро: Елионора Жорж Недялкова - Шаркова
Elionora Zhorzh Nedyalkova - Sharkova
Банка: Първа инвестиционна банка Fibank First Investment Bank
IBAN: BG65FINV91501016205294 EUR
BIC/SWIFT код: FINVBGSF
Еконт експрес - куриерски и пощенски услуги:
Елионора Жорж Недялкова - Шаркова
Пазарджик, офис Еконт Булаир
тел.: +359 899 158118
Изпрати
Сподели
Уебсайт в Alle.bg