Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Билков сироп против мъжко безплодие

Билков сироп против мъжко безплодие

Билков сироп против мъжко безплодие

Рецептата е за укрепване на мъжкото семе и за увеличаване на половото влечение.

Важно е да се знае, че алкохола и тютюна отслабват половото влечение и понякога водят до пълна загуба на способността за полово общуване. Мъжкото безплодие може да се дължи на преумора, изтощение, отравяне с олово, живак, йод, алкохол, морфин, кокаин, никотин, малокръвие, изтощителни болести, силни душевни преживявания и др.

Рецепта за билков сироп за укрепване на мъжкото семе и против мъжкото безплодие.
(Не е указано кой е записал рецептата - само е подчертано, че е изпитана!)

Взема се глинен съд и се слага един литър изворна вода. След това в него се добавят една шепа натрошени корени от магданоз, една шепа натрошени семена от коприва, една шепа семена от кервиз - предварително натрошени, една шепа натрошено конопено семе. Всичко това се слага да заври във водата половин час.
След това се взема слонски жиловлек листа - натрошени една шепа, по половин кафяна лъжичка канела, исиот и индийско орехче. Всичко това ври 10 минути и след това се сваля от огъня. Добавят се три дървени лъжици мед и се бърка докато се разтопи.
Когато се разтопи меда се прецежда през платно.
Приема се по една супена лъжица сироп всяка вечер преди лягане. Като свърши сиропа се почива една седмица и след това се прави нов. Така се правят три курса.

Много е важно през това време мъжа да прави бани на слабините си (тестисите) с бъзак - без плода. Баните се правят като всички седящи билкови бани.

от "...старите тефтери на дядо..."
Елионора Недялкова
Сподели