Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Алкохолна настойка от кокичета - тинктура от кокичета (цвят и стрък)

Алкохолна настойка от кокичета - тинктура от кокичета (цвят и стрък)

Изпитано и споделено!

Алкохолна настойка от кокичета - тинктура от кокичета (цвят и стрък)

Приложението на тинктурата е основно само ВЪНШНО!

Прилага се при: полиневрити, радикулит, травматични увреждания на периферните нерви, парези от различен характер, мускулни дистрофии, импотентност,старческо треперене, нарушаване на зрението, отпадналоост.

Повлиява последиците от вялата детска парализа, като улеснява провеждането на нервните импулси и повишава тонуса на скелетната мускулатура.

Д-р Ковачев - бай Васил доктора, дълги години е работил с тази настойка - въпреки, че по времето на социализма бяха забранени всички бабешки илачи.

Рецепта за тинктура от кокичета

Вземат се 100 броя кокичета. Слагат се във ваза и се оставят да се разтворят. След това се наситняват или накъсват на ситно. Заливат се с 1 литър домашна силна ракия и се оставят на тъмно и хладно място за 40 дни. Като през три дена се разклащат.

Когато стане готова се прецежда през тензух или ленено платно и се прибира в сух стъклен съд и се държи на тъмно и хладно място.

Как се ползва: за малки деца - преди да се намажат и масажират билковата ракия леко се претопля - взема се една чаена чашка и в нея се слагат два аспирина да се разтворят в тинктурата. Масажът се прави по цялото тяло, като единствения участък, който не се масажира е сърдечната област. 
Процедурите се правят три дни всяка вечер и след това се почива една седмица.

За възрастен човек се взема една купичка и процедурата е същата - просто количеството на ракията е по - голямо. 

Пълни се купичка, а не чашка.

Какъв е резултатът!
През 2013 - 2014  година синовете ни получиха тежки увреждания в резултат на постваксинална реакция и физически станаха постепенно станаха трудно подвижни, финната им моторика почни се беше изгубила - след тежка интоксикация от тежки метали - стабилизаторите във ваксините за съжаление са такива. Тук няма да раглеждаме тежките умствени увреждания, които им нанесе тази ваксина.
След започнатите изчистващи процедури (за извличане на тежките метали и токсини от телата им) с билкови тинктури, билкови бани през 2013 година - през три месеца правихме масажи по горепосочената схема с тинктурата от кокичета - днес 2019 големия ни син, вече на 9 години държи сам приборите си, моливи, подрежда мозайка и най - важното - умее да хваща топка и се опитва да рита. Пръстчетата му преди бяха свити като чуканчета - днес отваря изцяло ръцете си, разперва пръстчетата си и изпъва дланите си.

При най - малкия ни син, нещата стават по бавно - но ние вярваме и продължаваме смело напред - днес 2019 година е на 7 години, но все още моториката му не работи правилно и не може да държи стабилно прибори, моливи или други дребни предмети - все още не хваща топка и не може да отреагира на подадена топка. Но вярваме, че ако сме упорити в терапията им, ще имаме възможност заедно да се радваме на постиженията им.

За да има резултат всяка една терапия - препоръката ми като фитотерапевт, че всяко тяло е индивидуално и преди всякакъв прием на билки или прилагането на билкови продукти е необходима консултация с фитотерапевт!
Бъдете отговорни към живота и здравето си - не препоръчвам САМОДИАГНОСТИРАНЕ И САМОЛЕЧЕНИЕ!

Бъдете здрави!

Из Сборник "...от старите тефтери на дядо...и нещо от мен" Елионора Недялкова


Всички снимки на "Магическо биле" ЕООД, рецепти и текстове са собственост на Елионора НедялковаⒸ освен, ако не е указано друго. 
Нито една част от този сайт и неговото съдържание не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на автора. Всички права запазени Ⓒ