Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Билкова смес за прочистване на лимфната система

Билкова смес за прочистване на лимфната система

Изпитано и споделено!

Билкова смес за прочистване на лимфната система

Споделям Ви само изпитани и изпробвани рецепти от мен и семейството ми. 

Рецептата е от Сборник "...от старите тефтери на дядо...и нещо от мен" Елионора Недялкова

Рецептата за билковата смес е дадена от баба Кера лечителката от с.Блатец. Тя с успех я е прилагала като помощно средство при различни ракови (онкозаболявания) болести. Билковата рецепта се е приемала продължително време и прочистващия и резултат се е виждал още след едномесечен прием.

Това което е най - важното при приемането на билките, че болния задължително трябва да промени начина си на хранене и да започне да носи чисти дрехи.

С течение на годините, през които контактувах и се обучавах от баба Кера, разбрах, че те са се познавали лично с дядо ми Динко. 

Осъзнавам, че няма случайности и е било времето да се споделят знанията!

Билкова смес за прочистване на лимфната система

Състав: червена детелина цвят, невен цвят, лепка, глухарче корен и репей корен. Вземат се по 20 грама от билките и се смесват.

От получената билкова смес се слагат две супени лъжици във 600 мл вряща вода и ври 10 - 15 минути. След това се покрива и кисне половин час.  Когато се прецеди настойката се държи покрита.

Прием: Приема се на четири приема сутрин, обед и вечер преди хранене 15 - 20 минути, като последния прием е преди лягане. получената настойка се разделя на три приема и се приема сутрин, обед и вечер половин час преди хранене. 
Приема се един месец и се прави един месец почивка - това се прави три месеца и ако се наложи курса се повтаря.
Важно е да се приемат много течности - с препоръка на прием на домашна лимона всеки ден!

На ден се приема по 4 водни чаши топла вода с половин прясно изцеден лимон.

Билковата смес е ефективна тъй като помага при разтваряне на задръстванията в лимфната система, за намаляване на подуването на лимфните възли, изчистване на абсцеси и при лечение на тумори и циреи.

В процес на изучаване по специалността "Фармацевтична биохимия" научих, че тази билкова смес е успешна комбинация и вече имаме обяснение защо оказват добро влияение върху организма и подпомагат изчистването му.

Известно е, че Лимфата е живата вода на тялото - "бялата кръв" в нашия организъм и лимфата се движи отдолу нагоре, но не и обратното!

Защо е важно да направите и да прилагате тази билкова смес?

Защото Лимфната система в нашето тяло е така наречената "бяла кръв". 
Лимфната система е "канализацията" на тялото ни. 
Запушената лимфна система е причина за отоци (събиране на вода), липса на енергия, констипация (запек), запушени синуси, болки в кръста, болки по цялото тяло и чувство за слабост, отпуснатост и води до болести, като алергии, синузит, рак, артрит, колит, липса на енергия, умора, главоболие, зъбобол, болки в костите и кръста,лупус (вълчанка), напълняване, кожни проблеми и много други.

Когато лимфната система не работи правилно телата ни не могат да се преборят с токсините, шлаките, различните вирусни и бактериални заболявания, гъбичките и тялото ни се дехидратира - обезводнява се - въпреки приема на течности.
За да е здраво тялото ни, трябва да имаме "чиста" лимфа - лимфната система да бъде чиста и проходима от отпадъчните продукти на тялото ни.

Погрижете се за себе си и вашите близки!


За да има резултат всяка една терапия - препоръката ми като фитотерапевт, че всяко тяло е индивидуално и преди всякакъв прием на билки или прилагането на билкови продукти е необходима консултация с фитотерапевт!
Бъдете отговорни към живота и здравето си - не препоръчвам САМОДИАГНОСТИРАНЕ И САМОЛЕЧЕНИЕ!

Из "Моята практика като консултант - фитотерапевт"

Бъдете здрави!

Из Сборник "...от старите тефтери на дядо...и нещо от мен" Елионора Недялкова

Ако имате въпроси, винаги може да се свържете с мен!
Консултативен кабинет - инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт 
тел.: +359 892 600 819
+359 899 158118, e- mail: consultant_phytotherapy@abv.bg

изготвил: инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт