Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Билков сироп от гулия (земна ябълка)

Билков сироп от гулия (земна ябълка)

Билков сироп от гулия (земна ябълка)

Изпитано и споделено!

Рецептата ми е дадена от баба Кера - лечителката от с. Блатец.
Записала съм я така, както ми я е продиктувала.
Този сироп тя го е препоръчвала не само при раковите (онкологични) заболявания, но и при проблеми със стомашно - чревния тракт, при диария, при проблеми с черния дроб и жълтеница.

След като започнах да уча "Фармацевтична биохимия", започнах да търся обяснение чрез биохимията на положителните резултати на лечението със сиропа от гулия при различни заболявания.
В различни изследвания е установено, че сиропът от гулия се препоръчва при различни здравословни и диетични режими на хранене - инулинът и фибрите в този корен отстраняват и извеждат от тялото солите на тежките метали, нитрати и радионуклиди.

Билковият сироп от гулия (земна ябълка) се прилага успешно след тежко боледуване на организма, има възстановяващ ефект и повишава работоспособността на организма (притежава имуностимулиращ ефект - повишава ефективността, жизнеността на организма при неблагоприятни условия на околната среда)
Възстановява правилната работа на стомашно-чревния тракт, изчиства черния дроб от токсини, нормализира чревната микрофлора, повишава нивата на хемоглобина.
Доказан ефект при лечение на дисбактериоза, премахва киселините.
Най - важното е, че има нисък гликемичен индекс, подобрява метаболизма - невероятен помощник е за отстлабване и изхвърляне от тялото на натрупаните токсини и шлаки.


Важно е да знаете полезните свойства на гулията - земната ябълка:
  • полизахаридът инулин подобрява обмяната на веществата, поддържа нормалната микрофлора в червата и нейната работа, намалява нивата на холестерола
  • пектин и целулоза отстраняват токсините и шлаките от тялото, както и с тежки метали и радионуклиди;
  • Витамини С, В1, В2 и РР и микроелементи, особено природен силиций, желязо, магнезий, калий и др. укрепват ставите, костите, сърцето, укрепват имунната система и общото здраве
  • подобрява зрението
  • Намалява нивата на кръвната захар
Повишава нивата на хемоглобина поради високото съдържание на желязо

Ето ви и рецептата как да си направите сами сироп от гулия (земна ябълка)

Вземат се грудките от гулията около един килограм и се рендосват. 
След това се взема тензух и през три пласта от него се прецежда сокът. 
Когато е готов се слага на водна баня на тих огън да къкри за половин час - след това се оставя около 4 часа да изстине и отново се загрява пак на водна баня и това се прави общо три пъти - готовия сироп се прецежда много добре и се прибира в сух съд и се затваря - приема се по - нужда по 2 супени лъжици - сутрин и вечер по една преди хранене.
Ако има рак или тумор, освен сиропът гулията да се яде сурова на салати, готвен на супи и да се добавя и тиква към яденето.
Когато човек е натровен или има отворени язви - освен храненето с гулията и да се пие сиропът да се правят компреси със сурови настъргани грудки - лапи.
Противопоказания: Индивидуална непоносимост.
Бъдете здрави!


За да има резултат - препоръката е за минимален едномесечен прием, ако диагнозата е с придружаващи заболявания може да се препоръча и тримесечен курс на прием - като фитотерапевт уточнявам, че всяко тяло е индивидуално и преди всякакъв прием на билки е необходима консултация със специалист!
Бъдете отговорни към живота и здравето си - не препоръчвам САМОДИАГНОСТИРАНЕ И САМОЛЕЧЕНИЕ!

Ако имате въпроси, винаги може да се свържете с мен!
Консултативен кабинет - инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт
тел.: +359 892 600 819, e- mail: elionorabg@gmail.com
Сподели