Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Какво представлява билков концентрат?

27 Февруари 2019г.

Какво представлява билков концентрат?

Какво представлява билков концентрат?

Концентрирането на екстрактивния разтвор се осъществява с цел висше остойностяване на билковите екстракти. 
Имайки предвид присъствието на някои термоустойчиви съединения (протеини, витамини, ароматни съставки), концентрирането се осъществява чрез изпаряване, под вакуум, при ниски температури (25-50°C), замръзване, последвано от отстраняването на ледените кристали, чрез центруфегиране (freeze concentration), или чрез ултрафилтриране и обратна осмоза.

Изпаряването под вакуум е най-използваният процес на концентриране на екстрактите.

Някои от най-модерните и ефикасни методи, прилагани при пречистването и концентрирането на билковите екстракти, са мембранни процеси (микрофилтриране, ултрафилтриране, нанофилтриране, обратна осмоза), които са си открили широко приложение в биотехнологичната сфера, поради възможностите за
отделяне и ефикасно концентриране на термолабилните съединения (протеини, ензими, биоактивни съединения от билките).

Тези процеси, по отношение на всички други класически, имадимство при отделянето, пречистването или при концентрирането на на някой съединени в една единствена фаза, на студено, без намесата на химически реактиви, с много ниска конcумация на енергия. 
По този начин се елиминират допълнителни операции на пречистване и се получават продукти с високо качество в сравнение с тези, получени по класичските методи.

Всички алкохолни извлеци, които създаваме по заявка на нашите приятели са билкови концентрати.


За това е важно преди да ги приемате, да сте направили консултация с фитотерапевт, за да получите най - добрите препоръки за вашето индивидуално здравно състояние.

За да има резултат всяка една терапия - препоръката ми като фитотерапевт, че всяко тяло е индивидуално и преди всякакъв прием на билки или прилагането на билкови продукти е необходима консултация с фитотерапевт!
Бъдете отговорни към живота и здравето си - не препоръчвам САМОДИАГНОСТИРАНЕ И САМОЛЕЧЕНИЕ!

Бъдете здрави!

Ако имате въпроси, винаги може да се свържете с мен!
Консултативен кабинет - инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт 
тел.: +359 892 600 819
+359 899 158118, e- mail: consultant_phytotherapy@abv.bg

изготвил: инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт

За да бъда полезна на тези, които имат нужда от знанията ми, се дипломирах в няколко сфери на образованието - днес съм инженер - технолог, ботаник и ми предстои дипломиране по "Фармацевтична биохимия".
Не спирам да се образовам относно новите изследвания в сферата на медицината, натуропатията, честотното лечение, радиестезията, Хранене и диететика.Сподели