Билкови рецепти за тинктури, билкови мехлеми, билкови маслени извлеци, билки, билкови смеси и тоници за коса и кожа.

Ракът не е присъда

27 Февруари 2019г.

Ракът не е присъда

Думата "рак" (злокачествен тумор) води човек до състояние на шок, от което понякога стига до края на живота си. 
Днес има ефективни лечения за това заболяване. 
И трябва да се знае че е много важно правилното диагностиране - защото винаги има и "грешки".
За това съветвам всеки един от вас - ВИНАГИ ТЪРСЕТЕ ВТОРО И ТРЕТО МНЕНИЕ!

Онкологичните заболявания не се появяват от нищото. Има редица причини, които водят до заболяването. Трябва да се грижите за здравето си и да се уверите, че рисковете са по - малко. 
Странно, но първата причина за рак е ПОСТОЯННИЯ СТРЕС, негативни емоции и депресия.

Всички болести идват от неизказаните думи, проблеми и ситуации - за това НЕКА ДА СЕ НАУЧИМ ДА КАЗВАМЕ "НЕ" - когато се чувстваме притиснати - да казваме НЕ, когато искат от нас да правим неестествени за нас неща - да казваме НЕ, когато се чувстваме физически или психически притиснати и стигаме до ВЪТРЕШЕН ДИСКОМФОРТ - да казваме НЕ.
Трябва да се обичаме такива каквито сме и да не искаме да бъдем удобни на някого и да се променяме, да не правим, говорим или слушаме неща, които ни стресират, депресират и водят до негативни емоции!

На физическо ниво основните причини за развитието на рак може да ги разгледаме като:

• нарушение на дренажно - детоксификационната функция на лимфната система; нарушение на хормоналната система; дисбаланс в съотношението на микро и макро елементи (както в рамките на всяка подгрупа, така и между тях), липса на витамини; дисфункция на имунната система; нарушение на отделителните системи (черен дроб, черва, бъбреци); онкогенни фактори (вируси, бактерии, канцерогени); дезадаптация на централната нервна система; хронично възпаление.

Днес заобикалящата ни среда е също основен фактор за появата на силни канцерогени, които не се съдържат само в изгорелите газове на автомобили, но и просто ни заобикалят от всички страни, могат да причинят ракови заболявания. 
Хроничната липса на витамини, хроничната умора и нервните състояния само увеличават ефекта им.

За да се намали рискът от заболяване, е необходима превенция. 
Днес е известно, че здравословният начин на живот намалява риска от това заболяване - физическа активност, отказване от тютюнопушенето и злоупотреба с алкохол, предотвратяване на прекомерното излагане на слънце и стресови ситуации, както и здравословно хранене - надеждни бариери срещу рака.

Помислете за себе си!
Бъдете здрави!

изготвил: инж. Елионора Недялкова - консултант - фитотерапевт

Сподели